Το γλυπτό είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα που γράφτηκε το 1937 από έναν συγγραφέα του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Kurban Said. Πρόκειται για μια ιστορία εραστών που αναγκάζονται να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλον. Σε αντίθεση με την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, στην περίπτωση του Αλί και της Nίνο, η αιτία ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο Αλί, ένας μουσουλμάνος από το Αζερμπαϊτζάν ερωτεύεται μια χριστιανικής καταγωγής πριγκίπισσα της Γεωργίας, την Νίνο, αλλά δυστυχώς, αφού τελικά καταφέρνουν να συναντηθούν ο Αλί σκοτώνεται στον πόλεμο. Παρά την άγνωστη προέλευση του, το μυθιστόρημα θεωρείται το εθνικό μυθιστόρημα του Αζερμπαϊτζάν.

Η διάσημη αυτή αγάπη, ενέπνευσε τη Γεωργιανή καλλιτέχνη Tamara Kvesitadze να δημιουργήσει το μνημειώδες κινούμενο γλυπτό της το 2010. Το γιγαντιαίο μεταλλικό έργο τέχνης, γνωστό και ως «Άγαλμα της Αγάπης», αποτελείται από δύο ημιδιαφανείς μορφές από στοίβες μεταλλικών τμημάτων. Κάθε μέρα στις 7 μ.μ., οι δύο φιγούρες γλιστρούν η μια προς την άλλη, συγχωνεύονται και χωρίζονται ξανά χωρίς ποτέ να συνδέονται.

Η κίνηση διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και πολύχρωμοι φωτισμοί δίνουν μεγαλύτερη δραματικότητα στα μεταλλικά σώματα.
Το γλυπτό βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Batumi της Γεωργίας, και έχει ύψος 8 μέτρα. Ένα πραγματικά εκπληκτικό σύμβολο αιώνιας αγάπης που εμπνέει τους θεατές…

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ