Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σιγά – σιγά, το κλιματιστικό φαντάζει ως η μόνη λύση


 

Το κλιματιστικό είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας για τους περισσότερους από μας, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως να το χρησιμοποιούμε αλόγιστα.

Η ύπαρξη του κλιματιστικού στο χώρο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε απαραίτητα καθημερινά. Όταν η θερμοκρασία είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, δεν χρειαζόμαστε κλιματισμό. Μπορείτε, πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, να επέμβετε στην θερμοκρασία του χώρου σας, κατεβάζοντάς τις τέντες, φορώντας πιο ελαφριά ρούχα και χρησιμοποιώντας κάποιον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ώρες που το κλιματιστικό σας θα είναι σε λειτουργία θα μειωθούν δραστικά και μαζί τους και ο λογαριασμός του ρεύματος.

Καλό θα είναι να έχετε στο νου σας ότι προκειμένου να δροσιστείτε δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί όλη την ημέρα χωρίς διακοπή. Είναι συνηθισμένο οι περισσότεροι να ανάβουν το κλιματιστικό το πρωί και να το κλείνουν όταν πάνε για ύπνο, όμως  αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη σας.

Επίσης, μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί και σε απερίσκεπτες κινήσεις της καθημερινότητας, όπως το να αφήνετε ανοιχτό το air condition όταν δεν βρίσκεστε στο χώρο που κλιματίζεται ή ακόμα και όταν κοιμάστε. Φροντίστε να κλείνετε πόρτες και παράθυρα πριν ανοίξετε το κλιματιστικό και κλείστε το μετά από λίγη ώρα. Έτσι ο χώρος θα διατηρήσει την δροσερή ατμόσφαιρα χωρίς να χρειαστεί να λειτουργεί η συσκευή. Με αυτό το τρόπο εξοικονομείτε τόσο ενέργεια αλλά και μειώνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κλιματιστικό δεν γίνεται τυχαία. Σκοπός ενός κλιματιστικού είναι να διαμορφώσει τέτοιες συνθήκες στο κλιματιζόμενο χώρο που οι άνθρωποι να έχουν την άνεση να κυκλοφορούν χωρίς να κρυώνουν ή να ζεσταίνονται ανεξάρτητα από την εποχή. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε θερμοκρασίες από 20-27 βαθμούς. Καλό θα ήταν να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σε θερμοκρασία που δεν διαφέρει πάνω από 10 βαθμούς από αυτή του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μην επιλέγετε ακραίες  θερμοκρασίες για να λειτουργήσει το κλιματιστικό σας γατί θα δουλεύει μόνιμα προσπαθώντας να πετύχει την θερμοκρασία που ορίσατε, με συνέπεια την υπερκατανάλωση ρεύματος.

Όταν ζητάτε μια σωστή και εφικτή για τον χώρο θερμοκρασία, το air condition την πετυχαίνει με αποτέλεσμα να σταματάει να λειτουργεί η εξωτερική μονάδα και να δουλεύει μόνο η εσωτερική, ως απλός ανεμιστήρας με αποτέλεσμα την μηδαμινή κατανάλωση ρεύματος.

Διατηρήστε λοιπόν αυτόν τον κανόνα για την επιλογή της θερμοκρασίας και μην ρυθμίζετε  θερμοκρασία κάτω από τους 24 βαθμούς το καλοκαίρι.

Η σωστή και συστηματική συντήρηση του κλιματιστικού είναι περισσότερο από απαραίτητη ώστε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή λειτουργιά του μηχανήματος σας για περισσότερο χρόνο. Το πρώτο πράγμα που οφείλετε να κάνετε πριν από οτιδήποτε άλλο για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το κλιματιστικό σας  είναι να φροντίσετε την συχνή καθαριότητα του κλιματιζόμενου χώρου. Μην αφήνετε να συσσωρεύεται σκόνη σε χώρο που υπάρχει κλιματιστικό και αποφύγετε το κάπνισμα σε αυτόν. Η σκόνη και το κάπνισμα, μπορούν να επιβαρύνουν ένα κλιματιστικό και να προκαλέσουν βλάβες. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να αερίζετε τακτικά τον χώρο που υπάρχει το κλιματιστικό ώστε να αποφεύγετε την ανακύκλωση του ίδιου και του ίδιου αέρα που μπορεί να είναι επιβλαβής για όσους διαμένουν σε αυτό.

Απαραιτήτως θα πρέπει να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό  στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος όπως και με τον καθαρισμό των φίλτρων αέρα του κλιματιστικού  καθώς και της εξωτερικής μονάδας.

Μην αμελήσετε να αναθέσετε τον βαθύ καθαρισμό τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που θα σας το παραδώσει σαν καινούργιο. Μην σκεφτείτε πως τα χρήματα που θα δώσετε για μια τέτοια συντήρηση είναι περιττά έξοδα, καθώς η διαδικασία θα εξασφαλίσει ότι το κλιματιστικό σας δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση για πολλά χρόνια.

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ