Οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο κατατέθηκαν από τους επαγγελματίες της εστίασης. Ο κλάδος κινείται νομικά απέναντι στην υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους προηγούμενους μήνες.


 

 

«Η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίησή μας για την υπερμετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την 25.2.2020 ΠΝΠ, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, κι επειδή δεν είναι σύννομες, δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας μας» υποστηρίζουν και προσθέτουν. «Οι άνθρωποι της εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση. Βρέθηκαν χρεωμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ οι συνάδελφοι της Ευρώπης έτυχαν άλλης μεταχείρισης»

Υπενθυμίζεται πως οι αγωγές κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9/6/21 και δημοσιοποιήθηκαν από τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης, με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ