Μια ιδιαίτερη εικαστική εκδήλωση για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Αρχαιολογίας


 

Η Εφορία αρχαιοτήτων Κορινθίας, η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών και ο Σύλλογος επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ», διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πετυχαίνοντας να μυήσει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της κεραμικής.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, κα. Ιουλία Τζόνου ανέλυσε στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνταν τα κεραμικά αγγεία κατά την αρχαιότητα και ο αγγειοπλάστης, κος. Δημήτρης Μπούτσαλης που υπηρετεί την τέχνη της αγγειοπλαστικής, δημιούργησε αγγεία στον τροχό κεραμικής, εντυπωσιάζοντας με τις δεξιότητες του.

Στη συνέχεια οι αγγειογράφοι Μαρία Στάρφα και Δημήτρης Ροματζιούκ διακόσμησαν περίτεχνα διάφορα πήλινα αγγεία δείχνοντας τα πρώτα στάδια της ζωγραφικής και μιλήσαν με το κοινό για την τέχνη τους.

Οι μικροί προσκεκλημένοι, που διασκέδασαν ιδιαίτερα στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, διακοσμώντας με τον δικό τους τρόπο πήλινες μινιατούρες και κεραμικά γλαστράκια που τους προσφέρθηκαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Α.Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σ.Ζαχαριάς και ο Δημοτικός σύμβουλος Δ.Μανωλάκης.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ