52.000 ευρώ το χρόνο γι’ αυτή τη δουλειά πάντως δεν είναι και λίγα…


 

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου λοιπόν (για κάποιους), είναι στη Νέα Ζηλανδία. Με ετήσιο μισθό 90.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή 52.000 ευρώ και μετακινήσεις με ελικόπτερο σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, δεν είναι και λίγο.

Παρά τα σημαντικά προνόμια και τις εκπληκτικές εικόνες, όμως, το Τμήμα Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας δυσκολεύεται να προσελκύσει άτομα για τη θέση του νέου επόπτη βιοποικιλότητας στο Χάαστ στην απομακρυσμένη ακτή του Νότιου Νησιού. Και αφού δεν βρίσκουν άτομα από τη Νέα Ζηλανδία,, ψάχνει από όλο τον κόσμο.

Η δουλειά έχει ως βάση το Te Wāhipounamu, μια περιοχή που περιλαμβάνει 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από οροσειρές, απομονωμένες παραλίες και παρθένα δάση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco το 1990.

Αυτός ή αυτή που θα πάρει τελικά τη θέση, θα εργαστεί για την προστασία των νεοανακαλυφθέντων ειδών του πτηνού Haast tokoeka, καθώς και για την παρακολούθηση των πληθυσμών της τοπικής φώκιας και σαύρας, τον έλεγχο αρπακτικών και την παρακολούθηση των τοπικών ωδικών πτηνών. Επίσης, θα εργάζεται σε απομακρυσμένες, απόκρημνες περιοχές, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με ελικόπτερο ή τζετ.

 

Η αγγελία εργασίας αποκαλεί την περιοχή ένα «εξαιρετικά ιδιαίτερο μέρος για να ζεις, περιτριγυρισμένο από βουνά και ωκεανούς, με ατελείωτες δραστηριότητες για έναν λάτρη της υπαίθριας ζωής», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.  Τη Δευτέρα, μάλιστα, η New Zealand Herald ανέφερε ότι η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων δεν είχε προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον, με μόλις τρία άτομα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ