Οι ειδήσεις του BBC μεταφέρουν την απάνθρωπη πραγματικότητα, με τους κατοίκους του Αφγανιστάν να βιώνουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο


 

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκδώσει μια αυστηρή προειδοποίηση: εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους. Πρέπει επειγόντως να φτάσει βοήθεια. Η δημοσιογράφος Yogita Limaye του BBC μεταφέρει την τρομερή κατάσταση.

“Δεν είναι ευχάριστο το θέαμα. Μωρά πεθαίνουν από ασιτία Οι εικόνες δεν είναι δυσάρεστες. Είναι αποτρόπαιες. Μητέρες απεγνωσμένες παρακαλούν τη δημοσιογράφο να αγοράσει το παιδί τους.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Ντέιβιντ Μπίσλεϊ δήλωσε στο Reuters ότι 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι -περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των 39 εκατομμυρίων κατοίκων του Αφγανιστάν- αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και “βαίνουν προς τον λιμό” σε σύγκριση με 14 εκατομμύρια μόλις πριν από δύο μήνες.

Το 93% των νοικοκυριών πλήττεται από πείνα. Τα Ηνωμένα Έθνη έστειλαν πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να μεταφερθούν στο Αφγανιστάν. Πολλοί Αφγανοί πωλούν τα υπάρχοντά τους για να αγοράσουν τρόφιμα ενώ οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και οι αστικές κοινότητες αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια σε παρόμοια επίπεδα με τις αγροτικές περιοχές για πρώτη φορά.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ