Οι παραγγελίες για το ακριβό “Quintessential Grill Cheese” πρέπει να γίνονται 48 ώρες νωρίτερα


 

Ο λόγος για το ακριβότερο σάντουιτς στον κόσμο που δικαίως κατέκτησε μια θέση μεταξύ των ρεκόρ Γκίνες. Η συνταγή του… Πολύ τυρί, μια γενναία δόση βουτύρου και… χρυσός. Η τιμή του; Στα 214 δολάρια!

Το σάντουιτς σερβίρεται σε γαλλικό ψωμί κατά παραγγελία, το οποίο ζυμώνεται με σαμπάνια Dom Perignon και έχει ψημένες βρώσιμες νιφάδες χρυσού.

Κάθε σάντουιτς περιέχει περίπου 220 γραμμάρια από το σπάνιο τυρί caciocavallo podolico, το οποίο πωλείται για πάνω από 100 δολάρια ανά κιλό. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν μόνο 25.000 αγελάδες των οποίων το γάλα χρησιμοποιείται για την παρασκευή αυτού του τυριού και θηλάζουν μόνο δύο μήνες το χρόνο.

Το ψωμί αλείφεται με βούτυρο λευκής τρούφας και με λάδι λευκής τρούφας – το οποίο έχει ανακατεμένες νιφάδες χρυσού – πριν ψηθεί στη σχάρα.

Όταν το σάντουιτς είναι έτοιμο για σερβίρισμα, κόβεται διαγώνια και κάθε μισό παίρνει μια στρώση βρώσιμου χρυσού στη διατομή του. Το σάντουιτς σερβίρεται με αστακό Νοτίου Αφρικής και bisque τομάτας.

Το φύλλο χρυσού δεν προσθέτει τίποτα όσον αφορά τη γεύση, αλλά είναι μια διασκεδαστική, υπερβολική καινοτομία σε ένα εστιατόριο όπου τα πάντα, από το μενού μέχρι τη διακόσμηση είναι υπερβολικά, αναφέρει συντάκτης του CNBC που δοκίμασε το σάντουιτς στο εστιατόριο Serendipity3 στη Νέα Υόρκη.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ