Μετά την πολυσυζητημένη εμφάνιση της κυρίας Αγγελοπούλου που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, άνοιξαν νέοι ορίζοντες από τον χώρο της μόδας.


 


Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί μπροστά σε δημιουργίες εμπνευσμένες από την Ελλάδα και την επανάσταση του 1821.


Ρούχα, τσάντες, μαντήλια, κοσμήματα ακόμα και είδη σπιτιού…
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημιουργοί εμπνέονται από την Ελλάδα και μεταφέρουν τις ιδιαιτερότητες του παρελθόντος σε δημιουργίες του μέλλοντος.

Αναμεσά τους , ξεχωρίζει το brand Ancient Kallos  με την συλλογή “Bouboulina” που περιλαμβάνει και ένα βάζο της Αλεξάνδρας Μανουσάκη, οι χειροποίητες τσάντες  Callista Crafts και η συλλογή “Κάλλος” στην οποία ανήκει και η τσάντα της κυρίας Αγγελοπούλου, η συλλογή “Laskarina” της Ειρήνης Αραμπατζίδου, η συλλογή “Grecian Chic” από  μεταξωτά μαντήλια της Έλενας Ζουρνατζή και η συλλογή “1821” των Zeus + Δione.


Οι πιέτες της φουστανέλας, τα φαρδιά μανίκια των Ευζώνων, οι φούντες των τσαρουχιών, τα χρυσά κεντήματα, η ελληνική σημαία, το μπλε του ουρανού και της θάλασσας αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών που δημιούργησαν ρούχα και αξεσουάρ που απευθύνονται σε όλες τις σύγχρονες γυναίκες ανά τον κόσμο που αγαπούν να φοράνε ρούχα με ξεχωριστή ταυτότητα.


Πολλά από αυτά είναι ήδη εξαντλημένα στα online καταστήματα…

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ορόσημο για την πορεία του Έθνους και η επέτειος των 200 χρόνων μια μοναδική αφορμή που έρχεται να μας εμπνεύσει για την επόμενη μέρα, θυμίζοντας έννοιες όπως η ελευθερία.

Επιμέλεια : Anna Efthimiadou


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ