Πολύ πιθανό κάποιοι αγνοούμενοι να μην βρεθούν ποτέ…


 

Σε τηλεοπτική τοποθέτησή του το πρωί της Πέμπτης (02/03), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας κύριος Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των τρένων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν στα βαγόνια , κάποιοι αγνοούμενοι ίσως να μην βρεθούν ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

“Είχαμε δύο ενέργειες οι οποίες ήταν πολύ υψηλές. Καταρχάς είχαμε την κινητική ενέργεια, το οποίο σημαίνει μία σφοδρή σύγκρουση βαρέων μέσων σε μεγάλη ταχύτητα. Σημαίνει ότι οι επιβάτες θα εκτιναχθούν με συνέπεια είτε σοβαρότατες κακώσεις, είτε διαμελισμούς. Από την άλλη, είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες “.

“Στο αποτεφρωτήριο έχουμε 850 βαθμούς Κελσίου. Στα βαγόνια είχαμε 1.000 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι σημαίνει αυτό για τα όποια υπολείμματα μπορούμε να βρούμε και σε τι κατάσταση θα είναι αυτά. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, δυστυχώς, κάποιοι από τους αγνοουμένους να μην βρεθούν ποτέ”

“Από σήμερα και μετά θα δίνει αποτελέσματα η ταυτοποίηση των σορών”.

“Κάποιες οικογένειες μπορεί να μην ταυτοποιήσουν ποτέ τους ανθρώπους τους, γιατί μπορεί να μη βρεθεί απολύτως τίποτα από ένα σώμα”.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ