Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς έως και την Τρίτη 9/4 επισημαίνουν με ανακοινώσεις τους πολλοί δήμοι της χώρας, όπου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντάσεως  7-8 μποφόρ


 

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τονίζουν ότι έως τις 9/4, απαγορεύονται όσα προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη: «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» (ΦΕΚ Β’ 1923). Δηλαδή: «σχετικά με ενέργειες, δραστηριότητες και εργασίες στην ύπαιθρο, που αφορούν το άναμμα, τη διατήρηση και τη χρήση πυρός, την εκτέλεση θερμών εργασιών, τη χρήση συσκευών που προκαλούν σπινθήρα, τη χρήση ειδών πυροτεχνίας ή βεγγαλικών, την τοποθέτηση, φύλαξη, απόρριψη ή εγκατάλειψη εύφλεκτων υλικών ή ουσιών, απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, λοιπών καυστών υλικών κλπ.».

Παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων άνω των 4 μποφόρ που θα επικρατήσουν, υπενθυμίζουμε την απαγόρευση:

-Καπνίσματος Μελισσών
-Εκτέλεσης θερμών εργασιών
-Χρήσης Υπαίθριων Ψησταριών
-Χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις
-Χρήση αερομεταφερόμενων φαναριών
-Καύση ειδών πυροτεχνίας

Επισημαίνεται επίσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι κυρίως για την καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών, έως την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, έτους 2024, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν καθώς και για περαιτέρω πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ